Nogle piger vælger at blive såkaldte Sugarbabes.
Her fortæller hvordan de går på dates med mænd mod at få penge eller gaver

Som prinsessen i H.C. Andersens eventyr ’Klods-Hans’ kan Sophie vælge og vrage blandt bejlere, der står i kø på Danmarks største sugar-dating-sites www.SugarPapa.dk , som hun har tilmeldt sig. Dem, der vil have sex med det samme, får en ’dur ikke, væk’, mens de få, der kommer igennem nåleøjet, kan se frem til én date. Og kun én.

– Efter først date skriver de: ’Hey, jeg kunne godt tænke mig at se dig igen’. Men her ’ghoster’ (blokerer eller ignorerer red.) jeg dem, fortæller Sophie, som ønsker at være anonym af hensyn til sin familie.

Spil for galleriet
Hun siger altid til mændene, at de ikke skal forvente sex ved første møde. Så dukker hun op iført en stram sort top, store øreringe og en nederdel – hendes arbejdsuniform som hun selv kalder det – flirter og lader, som om hun er interesseret. Men mere bliver det ikke til, og det er der en særlig grund til: Hun er lesbisk. Sophie bruger mændene til at tjene penge – og booste sin selvtillid.

– Føler du ikke, at du udnytter dem, du tager på date med?
– Næ, det lyder måske meget koldt, men jeg kan ikke tage ansvar for, hvad mændene forventer, der skal ske. Jeg har ikke dårlig samvittighed over det.  Jeg forlanger ikke 5.000, er uhøflig eller går efter 20 minutter. Vi har begge en god aften.

Sophies nysgerrighed for sugar-dating blev vakt, da hun skrev med folk i almindelige chatgrupper. Hun faldt i snak med en fyr på nettet, hvor de sexchattede frem og tilbage, og hun fandt ud af, at han gerne ville købe ting til hende.

– Jeg tænkte, det kan man jo udnytte.

En egobooster
I løbet af de seneste to måneder har Sophie tjent mellem 4.000 og 8.000 kroner på otte forskellige dates. Dates, der har budt på middage, café- og shoppingture. Hun får mellem 500 og 1000 kroner pr. date.

– Jeg har også fået gaver. Den yngste jeg har været på date med, var 21 år gammel. Vi tog på café og shopping. Jeg shoppede nok for et par tusinde kroner. Blandt denne taske, siger hun og viser en gul skuldertaske frem, der koster mellem 600 og 700 kroner.

– Han var virkelig ung, og jeg var forvirret over, hvad han lavede der. Men han var lidt socialt akavet, og det virkede ikke til, at han kunne finde en kæreste på almindelig vis, fortsætter hun.

Selv gør hun det for at få bekræftelse. Hun nyder de mange komplimenter fra mændene, og det at folk vil betale for hendes selskab, er en kæmpe egobooster.

– Jeg har selv kæmpet med mange problemer. I en lang periode har jeg været ret langt nede, men nu har jeg fået det meget bedre af sugar-dating. Jeg er altid glad efter en date, siger Sophie.

Sophie er ikke hendes rigtige navn.